Kategoria

Superfoods

Superfoods to mówiąc inaczej superżywność, niesamowicie bogata w składniki odżywcze, witaminy, minerały, antyoksydanty, enzymy czy proteiny. Zaliczamy do kategorii superfoods produkty takie jak: algi spirulina, algi chlorella, ziarno amarantusa, jagody goji, młody jęczmień, surowe kakao, quinoa czyli komosa ryżowa.
Ważne jest, aby wybierać BIO superfoods czyli produkty z certyfikatem gwarantującym, że dany produkt superfoods jest ekologiczny.
Superfoods niewiarygodnie regenerują organizm i można wykorzystać je w kuchni na wiele sposobów: m.in. nadają się do koktajli, jak algi spirulina czy chlorella; suszone jagody goji to świetna przekąska czy dodatek do deserów; ziarno amarantusa to wspaniały dodatek do zup i głównych dań; wartościowy młody jęczmień dodaje rano energii, a z kolei surowe kakao wypite na kolację uzupełnia braki magnezu i potasu oraz pomaga zasnąć.
Ekologiczne Superfoods to świetna inwestycja we własny organizm!

Wyświetlanie 1–12 z 26 wyników

Wyświetlanie 1–12 z 26 wyników